Nyt projekt består af infostandere med blindskrift

Vi har netop leveret fire udendørs informationsstandere, der er designet, til at tage særlige hensyn, til én kunde indenfor kollektiv bustrafik på Syddjurs.

De fire infostanderne er alle konstrueret med 49” high bright skærme på både for- og bagsiden, så rejsende kan tilgå informationerne fra begge sider samtidigt. Skærmene er beskyttet af hærdet glas, der har en refleksfri overflade, som eliminerer generende genskin i solskinsvejr.

Punktskrift og lyd guider blinde og svagtseende

Af hensyn til blinde og svagtseende buspassagerer, er der under skærmene monteret en række trykknapper med tilhørende punktskrift. Punktskrift, også kaldet braille, består af en kombination af prikker, som muliggør at man kan læse teksten ved hjælp af fingrene. Braille er ét internationalt blindskriftsystem.

Hylden med punktskrift er fremstillet hos vores samarbejdspartner Modulex, én af landets førende skiltevirksomheder.

Brugen af trykknapper understøttes af vejledende lydbeskeder, der kommunikeres til de rejsende via infostandernes indbyggede højttalere. Det sikre alt sammen, at alle buspassagerer får de ønskede informationer og den bedst tænkelige rejseoplevelse.

Realtidsprognose for bus-ankomster og afgange

Projektet er leveret til Syddjurs Kommune via det danske firma Adibus, som er førende indenfor innovative IT-løsninger målrettet den offentlige transport.

Løsningen her er baseret på Adibus´ RealTid-system, et intelligent og avanceret IT-system, specialudviklet til kollektiv og dynamisk trafikinformation. De bliver omstillet på udvalgte busstationer i det syddjurske område.   

Systemet sammenkobler bussernes geografiske position, minut for minut, med køreplanen. Hvis bussen er mere end 3 minutter forsinket, vises informationen på skærmen, så de busrejsende altid er opdateret.

Braille-løsning til stadig flere kunder

Digi Kiosk har tidligere leveret informationsstandere med blindskrift og højttalere til blandt andet Herning Busterminal og Aarhus Rutebilstation.

Det er en kommunikationsform, som får stadig større fokus, bl.a. indenfor den kollektive trafik og den offentlige sektor.  

Du er velkommen til at læse meget mere om vores udvalg af udendørs informationsstandere ved at klikke her - eller kontakt os, hvis du står med et lignende digitalt behov. Vi står altid klar til at hjælpe.