Flere projekter med udendørs infostandere skaber forbedret digital turistinformation

I løbet af sommeren 2023 har Digi Kiosk leveret en række udendørs informationsstandere, som har dét til fælles, at de alle har til formål at forbedre forholdene for turister, på udvalgte lokaliteter, i Sverige og Norge.

Alle informationsstanderne har interaktive touchskærme, som muliggør at indbyggere og turister nemt kan tilgå de ønskede informationer. Dele af skærmindholdet tilpasses årstiden, så brugeren altid præsenteres for relevante informationer, som f.eks. vejrudsigten, status på den kollektive trafik, aktuelle arrangementsoversigter og tilbud fra de lokale butikker eller restauranter.

Turisterne kan ubesværet bruge skærmene når som helst, da standerne er designet til at kunne fungere i det omskiftelige skandinaviske klima – døgnet rundt.

Tidligere brugte medarbejdere hos Ronneby kommune, beliggende i Sydsverige nær Karlskrona, en traditionel analog kommunikation, hvor informationerne blev slået op ved hjælp af plancher og papirsopslag i plakatskabe. Men dét hører nu fortiden til.

Med nye digitale informationsstandere, som er opstillet på bytorvet i Ronneby, opnår både turisterne og de lokale borgere en langt bedre bruger- og serviceoplevelse og har adgang til den ønskede information 24/7. Kommunen opnår administrative besparelser og slipper for den fysiske udskiftning af opslag i plakatskabene.  

Infostanderne i Ronneby prydes med kommunens farver og våbenskjold og ét iøjnefaldende info-skilt på standerens top, giver én synlig indikation af, at man kan tilgå informationer ved standeren.

I Norge oplever vi ligeledes, at brugen af udendørs informationsstandere vinder hastigt indpas. Som ét eksempel herpå er det værd at fremhæve ét projekt i storslåede naturomgivelser.

Langs Ulrik fjord i Hardanger blev der i sommerens løb opsat  informationsstandere langs fjordbredden, til stor glæde for områdets turister.

Skærmene inviterer turisterne til at gå på opdagelse i området. Det digitale indhold guider således turisterne i retningen mod områdets storslåede naturperler.

 

Alle infostanderne er monteret på 40 cm høje sokler. Dette sikrer, at standerne i højere grad er tilgængelige i vinterhalvåret, hvor jorden kan være dækket af sne. Skærmene er 55” store og særlig velegnet til udendørs brug. Konstruktionen sikrer en stabil drift selv ved temperaturer ned til -30 grader.

Et andet norsk eksempel, findes i Rendalen, godt 200 kilometer nord for Oslo. Her har den lokale kommune også ønsket at forbedre faciliteterne for områdets turister.

Ét bærende initiativ i den vision har været opsættelsen af en stor digital informationsstander ved en rasteplads nær områdets største attraktion, Store Sten, en 16 meter høj og 12.500 tons tung fritliggende sten.  

I lighed med de føromtalte løsninger, er skærmindholdet også lokaltilpasset i Rendalen, så turisterne præsenteres for de ønskede informationer og guides i den rigtige retning.

Softwaren, som anvendes på alle de omtalte lokationer, hedder DigitalTurist og er udviklet af Procon Digital, én af Norges førende leverandører af digitale informationsstandere. Op imod 1/3 af Norges kommuner anvender i dag Procons digitale løsninger.

Datagrundlaget for de digitale løsninger til turisme bliver nøje tilpasset den enkelte kommune og lokation, så Procon sikrer kunden, at indholdet altid er vedkommende, tilgængeligt og relevant. Alt er naturligvis cloud-baseret.

Kontakt os, hvis du ønsker at høre mere om de spændende muligheder du kan opnå med udendørs infostandere.

(Billederne skal krediteres Procon Digital AS).